Promocija knjige "Hrvatska u 30 priča"

Objavljeno:

22. lipnja 2024.

Kategorija:

Predstavljanja, Priopćenja

Promocija knjige "Hrvatska u 30 priča"

Iznimna nam je čast što smo bili domaćinom promocije drugog, proširenog izdanja najprodavanije knjige u 2023. godini "Hrvatska u 30 priča" autora Bože Skoke i Zvonimira Frke - Petešića te ilustratora Vedrana Klemensa. 

O knjizi i njenoj važnosti govorili su ministrica kulture i medija Republike Hrvatske Nina Obuljen Koržinek, Ministar turizma Tonći Glavina, župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, bivši gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara, direktor HTZ-a Kristijan Stančić, Mario Petrović, glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić, kao autori knjige, ali i Zlatan Stipišić Gibonni.

Svi redom oduševljeni su ovom publikacijom ne samo kao književnim djelom već kao svojevrsnim hrvatskim suvenirom-ambasadorom koji treba biti dio svakog paketa koji ide uz naše države u svijet.  

Promociji su nazočili i rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr.sc. Dragan Ljutić, državni tajnici Vedrana Šimundža Nikolić i Tomislav Mihotić, pročelnik za društvene djelatnosti SDŽ prof. Tomislav Đonlić, pročelnica za kulturu SDŽ dr. sc. Meri Maretić, pročelnik kabineta Župana dr. sc. Davor Pavić, pročelnica za pomorstvo i turizam Matea Dorčić, direktorica Turističke zajednice SDŽ Ivana Vladović, kao domaćin ravnatelj Arheološkog muzeja dr. sc. Ante Jurčević i niz uglednika iz javnog i društvenog života Splita i Hrvatske.

Unatoč visokim temperaturama svi zajedno smo uživali u zanimljivim pričama i anegdotama. Čestitke autorima kojima želimo barem jednako uspjeha kao u prvom izdanju kada je knjiga u rekordnom roku nestajala sa polica.  

Kategorije

Zadnje novosti