Noć muzeja u Tusculumu, Salona

Objavljeno:

18. siječnja 2024.

Kategorija:

Noć muzeja

Noć muzeja u Tusculumu, Salona

 

U Noći muzeja, u Saloni će se istraživati fascinantna arheološka prošlost nekada glavnog grada rimske provincije Dalmacije. Prošetat ćemo drevnim ulicama u zimsku večer i osjetiti duh prošlosti u jedinstvenoj atmosferi.

Prilikom otvaranja predstavit će se muzejska publikacija pod nazivom „Zlatno doba hrvatske arheologije“ te lenta vremena, nakon čega će mladi posjetitelji (uzrast 7-14 godina) zajedno s pratnjom imati priliku vodstvom kroz arheološke lokalitete upoznati izgled, društvo i građevine antičke Salone (obavezna PRIJAVA). U ovom posebnom večernjem izdanju sudionici će poslušati priče o drevnim događajima i vjerovanjima uz poseban naglasak na zanimljivosti i život koji se odvijao među salonitanskim ulicama u kasnim, noćnim satima.

Osim posebno prilagođenog obiteljskog programa, stručno noćno vodstvo održat će se u 19:30 h.  

Zadovoljstvo nam je najaviti i da će ove godine prigodni glazbeni program prirediti glazbena škola „Josip Hatze“ uz Dječji kvartet saksofona. Glazbeni program počet će u 19 h. 

Ponudu čaja u zimskoj večeri, tradicionalno će nam omogućiti Crveni Križ Solin koji nas već dugo prati u manifestaciji Noći muzeja. 

*Za posjetitelje iz Splita organiziran je besplatni autobusni prijevoz koji kreće ispred zgrade Arheološkog muzeja u Splitu (Splitsko-Frankopanska 25, 21000 Split) u 17 h i 19 h. 
 

Kategorije

Zadnje novosti