Izložba Salona iza Porta Andetria. Arheološka istraživanja u Ulici Stjepana Radića u Solinu predstavila je dio nalaza s istraživanja koja je 2016. - 2017. godine obavila tvrtka Kaukal d. o. o. duž južnog odsječka Ulice Stjepana Radića u Solinu. Spomenici različitih kategorija prikazuju život u Saloni, glavnom središtu rimske provincije Dalmacije, tijekom cijeloga razdoblje života u gradu, od kraja 1. st. pr. Kr. do kasnoantičkog razdoblja.

Pročitaj više Salona iza Porta Andetria. Arheološka istraživanja u Ulici Stjepana Radića u Solinu

U okviru manifestacije 31. Knjige Mediterana u Splitu je od 23. do 25. rujna 2019. godine održan međunarodni znanstveni skup Salona od godine 119. prije Krista do kasne antike. Organizatori skupa su Književni krug Split, Arheološki muzej u Splitu, Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu i Zavod za znanstveni i umjetnički rad HAZU-a u Splitu.

Pročitaj više Međunarodni znanstveni skup Salona od godine 119. prije Krista do kasne antike, Split, 23. - 25. rujna 2019.

Matematičari u muzeju interdisciplinarni je projekt Arheološkog muzeja u Splitu i Odjela za matematiku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu. Riječ je o ciklusu od ukupno pet zasebnih, sadržajno jedinstvenih muzejsko-edukativnih radionica, osmišljenih u skladu s kurikulom nastavnog predmeta matematike, namijenjenih učenicima od četvrtog do osmog razreda osnovne škole.

Pročitaj više Interdisciplinarni projekt Matematičari u muzeju
123

Theme picker

Kategorije

Zadnje novosti