Noć muzeja 2024. u Arheološkom muzeju u Splitu

Objavljeno:

18. siječnja 2024.

Kategorija:

Noć muzeja

Noć muzeja 2024. u Arheološkom muzeju u Splitu

 

U Noći muzeja Arheološki muzej u Splitu nudi fascinantan spoj povijesnih priča, intrigantnih činjenica i doživljaja. Očekuje vas multimedijalni program i besplatna stručna vodstva kroz lapidarij, prostor u kojem ćete otkriti vrijedne artefakte koji svjedoče o jedinstvenoj prošlosti ovog područja, ali i puno više od toga.

U skladu s ovogodišnjom temom Noći muzeja: "Muzeji i nova publika" s ponosom najavljujemo suradnju s Turističko-ugostiteljskom školom iz Splita čiji će učenici na otvaranju manifestacije brinuti o gurmanskom iskustvu s ponudom fritula i čaja.

Raspored stručnih vodstava: 

  • 18.30 h 
  • 20.30 h 
  • 21.30 h 
  • 22.30 h 

Za naše najmlađe posjetitelje (uzrast 7-14 godina), organizirano je posebno prilagođeno vodstvo uz pratnju roditelja, članova obitelji ili skrbnika pod nazivom Priče iz Muzeja: Noćno izdanje!
Zajedno s pratnjom, mladi posjetitelji će upoznati spomenike koji svjedoče o antičkoj Saloni i svakodnevici u tom bogatom, a danas nestalom gradu. Pričom će prepoznati povijesne događaje, članove rimskog društva te njihove iznimne i vrijedne predmete, a u posebnom izdanju prilagođenog vodstva poslušat će drevne legende i zanimljivosti koje su budile maštu i privlačile pažnju drevnih slušatelja, posebice u kasnim, noćnim satima. Zbog limitiranog broja posjetitelja u grupi, prijava za vodstvo prilagođeno djeci je obvezno (PRIJAVA

Kategorije

Zadnje novosti