DODATNE LJETNE RADIONICE ZA DJECU OD 6 – 12 GODINA u Arheološkom muzeju u Splitu

Objavljeno:

10. srpnja 2023.

Kategorija:

Događanja, Radionice i edukacije

DODATNE LJETNE RADIONICE ZA DJECU OD 6 – 12 GODINA u Arheološkom muzeju u Splitu

Na radionice se možete prijaviti putem mail adrese muzej@armus.hr ili pozivom na broj +385 95 5147 954.

Zbog iznimne zainteresiranosti posjetitelja Arheološki muzej u Splitu organizira dodatni edukativni program za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi (od 6 do 12 godina) koji potiče male sudionike na istraživanje, kritičko promišljanje i kreativno izražavanje.

Istražimo muzej!

Uzrast: 6-12 godina         

Trajanje: 2 dana (2 sata dnevnog programa)

Datum: 3-4. kolovoza 2023.

Mjesto: Zrinsko Frankopanska 25, Split

Dvodnevni program održava se u Arheološkom muzeju u Splitu, a sastoji se od prilagođenih vodstava i dviju radionica.

Prvog dana upoznat će kamenu zbirku u lapidariju Muzeja koja svjedoči o antičkoj Saloni. Djeca će slušati antičke mitove i legende, prepoznat će članove rimske obitelji i kućanstva, a uz njih će uočiti brojne životinje i kućne ljubimce!

Posjetom izložbi „Antičko staklo u boji“ proučit će iznimne predmete od obojenog stakla koji krase antičku svakodnevicu. Stečeno znanje primijenit će tragajući za informacijama, predmetima i spomenicima u radionici Mali detektivi.

Drugog dana razgledat će posebne vrste antičkih ilustracija – mozaike koji uz kamene reljefe i predmete od obojenog stakla pružaju inspiraciju za likovno izražavanje tijekom kreativne radionice Novi stari mozaik!

Cijena radionice je 10 eura. U cijenu je uključeno: dva dana edukativnog programa, vodstvo kroz epigrafsku zbirku i lapidarij Arheološkog muzeja, vodstvo kroz izložbu 'Antičko staklo u bojama' te izložbu 'Izvornici, kopije, imitati', radionica 'Mali detektivi', radionica 'Novi stari mozaik' te potrošni materijal.

Na radionice se možete prijaviti putem mail adrese muzej@armus.hr ili pozivom na broj +385 95 5147 954.

Kategorije

Zadnje novosti