Proljetne radionice za djecu od 5-11 godina

Objavljeno:

30. ožujka 2023.

Kategorija:

Događanja, Radionice i edukacije

Proljetne radionice za djecu od 5-11 godina

Arheološki muzej organizira edukativni program za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi (od 5 do 11 godina), a sastoje se od prilagođenog vodstva i popratnih radionica u prostoru Muzeja u Splitu.

Djeca mogu sudjelovati u dvodnevnom programu koji potiče male sudionike na istraživanje, kritičko promišljanje i kreativno izražavanje.

Za sudjelovanje na radionicama potrebno je rezervirati mjesto putem mail adrese muzej@armus.hr ili pozivom na broj +385 95 5147 954 (8-16h).

 

Istražimo muzej!

Uzrast: 5-11 godina         

Trajanje: 2 dana (1 sat i 30 minuta programa po danu)

Datum: 11-12. travnja 2023.

Dvodnevni program održava se u Arheološkom muzeju u Splitu, a sastoji se od prilagođenih vodstava i dviju radionica.

Djeca će prvog dana upoznati arheološku zbirku u lapidariju Muzeja. Spomenici u lapidariju svjedoče o bogatoj baštini antičke Salone te pružaju inspiraciju za likovno izražavanje na Kreativnoj radionici. Tijekom radionice, sudionici će uz pomoć voditelja izraživati predmete od glinamola.

Drugog dana razgledat će arheološku baštinu Avara i Slavena, proučiti vrijedne predmete iz prošlosti te doznati više o načinu njihove izrade i uporabe. Stečeno znanje primijenit će na radionici Mali detektivi. Tijekom radionice, djeca će tragati za odgovarajućim predmetima u izložbenom prostoru.

 

Cijena radionice je 10 eura. U cijenu je uključeno: dva dana edukativnog programa, vodstvo kroz epigrafsku zbirku i lapidarij Arheološkog muzeja, vodstvo kroz izložbu 'Avari i Slaveni južno od Drave', radionica 'Mali detektivi', 'Kreativna radionica' te  potrošni materijal (glinamol).

Kategorije

Zadnje novosti