Ljetne radionice za djecu od  5-14 godina

Objavljeno:

20. srpnja 2022.

Kategorija:

Događanja, Radionice i edukacije

Ljetne radionice za djecu od 5-14 godina

u Arheološkom muzeju i lokalitetu Salona

Istražimo muzej!

Uzrast: 5-9 godina         

Trajanje: 3 dana

Datum: 25-27. srpnja 2022. (prva grupa), 8.-10. kolovoza (druga grupa)

Trodnevni program se  održava  u Arheološkom muzeju u Splitu, a sastoji se od prilagođenih vodstava i dvije radionice.

Djeca će se upoznati s spomenicima  i bogatom arheološkom baštinom otoka Visa i antičke Salone, proučit će vrijedne predmete iz prošlosti i doznati više o načinu njihove izrade i uporabe. 

Stečeno znanje primijenit će na radionici  Mali detektivi. Djeca će tragati za odgovarajućim predmetom u izložbenom prostoru.

Drugi dan će se upoznati s epigrafskom zbirkom i kamenim spomenicima smještenim u lapidariju Muzeja, koji će im biti idejna inspiracija na  Kreativnoj radionici.

Predmete izrađene u glinamolu će trećeg dana doraditi i oslikati.    

Cijena radionice je 100 kn. U cijenu je uključeno: vodstvo kroz izložbu 'Vis-à-vis 200.  Arheološka baština otoka Visa', vodstvo kroz epigrafsku zbirku i lapidarij Arheološkog muzeja, radionica 'Mali detektivi', 'Kreativna radionica' te  potrošni materijal (glinamol, kistovi i vodene bojice).

 

Mala škola arheologije (Solin)

Uzrast: 8 – 11 godina          

Trajanje: 2 dana

Datum: 28-29. srpnja 2022.

Program se održava na lokalitetu Salona, a sastoji se od prilagođenog vodstva i dvije radionice.

Djeca će upoznati osnovne principe istraživačke djelatnosti, različite vrste spomenika i predmete iz salonitanske svakodnevice. Obići će i najznačajnije arheološke lokalitete i posjetiti Tusculum, područnu zgradu Muzeja.

Stečeno znanje će primijeniti na dvjema radionicama. Prva je Potraga za blagom  na kojoj će djeca tragati  za predmetima iz prošlosti uz pomoć karte i kritičkog promišljanja. .

Na drugoj radionici Budi mali arheolog će uz pomoć voditelja istraživati  simulaciju arheološke sonde.

Cijena radionice je 80 kn. U cijenu je uključeno: vodstvo, radionica 'Potraga za blagom', radionica 'Budi mali arheolog', posjet arheološkim lokalitetima (Manastirine, Porta Caesarea i Episkopalni centar), posjet Priručnoj zbirci, zgradi Tusculum i spomen sobi don Frane Bulića.

 

Priče iz antičkog grada (Split)

Uzrast: 11 - 14 godina         

Trajanje: 3 dana

Datum: 1-3. kolovoza 2022.

Program se održava u Arheološkom muzeju u Splitu, a sastoji se od prilagođenog vodstva i jedne  radionice.

Djeca će se upoznati sa spomenicima i bogatom arheološkom baštinom otoka Visa i antičke Salone te na taj način doznati zanimljivosti  o moreplovstvu, ribarstvu, trgovini, stočarstvu i poljoprivredi drevnih zajednica.

Proučit će zanimljiva obilježja muzejskih predmeta te uočiti sličnosti i razlike u životima Ilira, Grka i Rimljana.

Stečeno znanje će primijeniti na trodnevnoj radionici Antički detektivi,  gdje će uz pomoć karte i uputa tragati  za spomenicima i istraživati priče iz prošlosti. Također će otkrivati  običaje, vjerovanja te dijeliće svakodnevnog života u Saloni i antičkoj Issi.

Cijena radionice je 100 kn. U cijenu je uključeno: vodstvo kroz izložbu 'Vis-à-vis 200.  Arheološka baština otoka Visa', vodstvo kroz epigrafsku zbirku i lapidarij Arheološkog muzeja, radionica 'Antički detektivi' te potrošni materijali.

 

Kategorije

Zadnje novosti